dimarts, 9 de juny del 2020

TALLER D'AiL: PADLET, totes les entrades d'Audició i Llenguatge d'una ullada.

HOLA FAMÍLIES!

Ja som a la recta final d’aquest curs tan peculiar que ens ha tocat viure.
Sé cert que a totes les cases s’han viscut moltes emocions, dubtes, incerteses, moments familiars durs i d'altres dolços... I també estic segura que, malgrat hagi estat complicades algunes situacions, tots nosaltres podem treure moltes coses bones.

Els infants han pogut gaudir de molt més temps en familia, la qual cosa és difícil en la societat en la que vivim així que segur que ells hauran "essucat" aquesta situació segon a segon.

L'aprenentatge de la mà de les persones que més estimen i el dia a dia és el més important en aquestes edats i tots hem après moltíssim, els adults també.

Per la meva banda, he de dir que he gaudit de poder-vos mostrar un esquit de la meva feina al centre. 
La cura dels infants quan estan al nostre càrrec és la meva primera premissa, seguit dels prerequisits del llenguatge.

La societat ens ha dut, molts de pics, a ensenyar la lectoescriptura a edats massa primerenques i, si bé és veritat que hi ha infants capaços d’adquirir-la molt aviat, els estudis ens mostren que la gran majoria encara son immadurs i el seu aprenentatge pot ser mecanitzat pel que podria donar, més envant, dificultats en la comprensió i producció de textos escrits més complexes.
Tot és un procés, en el qual els infants van adquirint una sèrie d’habilitats que els capacitaran per aprendre el llenguatge escrit que és, al contrari que el llenguatge oral, artificial.
Per tant, és bàsic que anem passa a passa per aconseguir uns fonaments sòlids!

Ara, és el moment de potenciar atenció, escolta, memòria auditiva, consciència lèxica (frases formades per paraules), sil·làbica (paraules formades per cops de veu, síl·labes) i fonològica (sons de les lletres per formar paraules) i ha estat un plaer apropar-vos al món de l'audició i llenguatge per, sense deixar de passar temps de qualitat i gaudi amb els petits, sapigueu com poder-los ajudar a millorar la seva expressió oral... Fonamental per crear la base per poder fer el pas a una bona lectoescriptura...

Això és el que he intentat cada setmana, donar-vos recursos per treballar aquests prerequisits i a més fer-ho d’una manera lúdica, introduint-lo en el joc i la relació diària amb els vostres infants. I treballant molt poc amb la lletra escrita, potenciant l’oïda i la parla.

D’aquesta manera, vos deix aquí un recull de totes les entrades que he anat fent aquestes setmanes perquè les tengueu a mà i pogueu agafar idees , perquè les pogueu gaudir i construir amb els vostres infants avui i sempre que volgueu.

Una besada ben grossa!

Hecho con Padlet

  Link del PADLET per si voleu compartir-lo 
I, com sempre, si heu de menester qualsevol cosa i/o voleu compartir amb mi la realització de les propostes donades, em trobau a: cristinasobrino@ceipmiquelduranisaurina.com

1 comentari:

  1. Gràcies pel recull!!!
    Així el podem tenir més a ma i anar fent feina.
    Bon estiu. Cristina!

    ResponElimina